Vakantiebaantje.

Het is bijna zomervakantie, dus misschien wel tijd voor een vakantiebaantje. Twijfel jij of je wel een vakantiebaantje wel wilt gaan doen? Hieronder staan 8 voordelen van een vakantiebaan. 

 

  1. Je hebt meer werkervaring dus meer kans op een toekomstige baan.

Hoe meer werkervaring je op je CV hebt staan hoe meer kans je hebt op een toekomstige baan. Onderzoek toont aan dat je door een bijbaan beter bent voorbereid op de arbeidsmarkt. Je weet professioneler te werken en toont aan dat je binnen verschillende bedrijfsculturen past. Bedrijven zijn zich hiervan bewust, dus grijp die kans!

 

2. Meer ontdekken wat je interesses zijn. 

Door nieuw werk uit te proberen, kun je veel over jezelf ontdekken. Zowel jouw wensen als jouw talenten worden mooi getest, dus zie het als een klein experiment! Wie weet kom je zelfs tot nieuwe inzichten wat jouw ideale studierichting is. Misschien ben je wel heel erg geïnteresseerd in mode, maar is het werk als verkoopmedewerker niets voor jou. Dan heb je het geprobeerd en weet je in de toekomst dat dit dus niet bij je past. Je kunt opzoek gaan naar een andere uitdaging die wellicht wel bij je zou passen. 

 

3. Interessant voor je aankomende studie.

Denk bewust na over jouw huidige of toekomstige studierichting: is er nu al werk te vinden dat matcht? Zo kun je direct leren uit de praktijk

 

4. Vrienden voor het leven?

Werken in de vakantie is geen straf. Met de juiste baan binnen het leukste team heb jij de vakantie van je leven. Breng jouw dagen door met leeftijdsgenoten en je hebt niet alleen een gezellige dag, maar voor je het weet spreek je met collega’s ook in jouw vrije tijd af.

 

5. Geld, geld en nog eens geld. 

Een zakcentje is natuurlijk waar je jouw bed voor uit komt. Een paar weken knallen op werk en aan het eind van de zomer kun je mooi op vakantie of kun je jezelf een ander leuk cadeau geven. Motiveer jezelf. 

 

6. Mooie referenties op je CV!

Heb jij goed contact met je leidinggevende en heb je goed gewerkt in de zomerperiode? Dan krijg je een goede referentie op je cv. Dit is in de toekomst iets positiefs, omdat je dan sneller een betere baan kan krijgen. Natuurlijk ook omdat je veel werkervaring hebt en dat je bewijs hebt van de (oude) leidinggevende die positief is over je werk. 

 

7. De mooiste zomer van je leven.

Bruin worden terwijl je werkt bij een strandtent. Zeen zanger/zangeres live horen terwijl je op een evenement meehelpt. Een scooter van de zaak en lekker kunnen rondrijden om wat eten te bezorgen. Een van de grootste voordelen van vakantiewerk grijp je aan als je het naar je zin hebt. Probeer te gaan voor werk dat bij jou past!

 

8. Je vakantiebaan word je stage of (bij)baan?

Als je aan het werk bent bij je vakantiebaan en denkt dit is mijn droombaan… Wie weet kan dit je stage of (bij)baan worden. Stel je hebt als magazijnmedewerker gewerkt in je favoriete winkel en hebt een klein beetje mee mogen helpen in de winkel en je hebt dit super goed gedaan. Wie weet zijn er langdurige kansen beschikbaar. Een mooie stap!

 

Gecertificeerd en gekwalificeerd

Wij werken volgens normen evenals dat parters ons kwalificeren

Yobbing & MVO

Duurzaam, sociaal en ethisch

Online-me Samen-werkt